ΠΟΣΙΜΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΠΟΣΙΜΟ-ΝΕΡΟ-ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

Παροχή υπηρεσίας επεξεργασίας νερού – Αφαλάτωση . Το έργο αφορά στην εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης παροχής 600 κυβικών ημερησίως, πραγματοποιήθηκε μετά από ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό και η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τη μειοδότρια εταιρία.

Μετά από πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Αλοννήσου και οι επισκέπτες του νησιού θα μπορούν θα μπορούν να πίνουν πλέον νερό από τις βρύσες, χάρη το έργο της αφαλάτωσης που εγκαινιάστηκε προ ημερών.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Βαφίνης, «η όλη διαδικασία που κράτησε σχεδόν δυο ολόκληρα χρόνια ήταν επίπονη, έγινε με πλήρη διαφάνεια, προσπαθήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες μεγάλη γραφειοκρατία αλλά φτάσαμε στο τέλος».

Η σύμβαση είναι διετής και υπογράφηκε με την εταιρία SYCHEM έπειτα από σχετικό διαγωνισμό.

Η μονάδα αφαλάτωσης της Αλοννήσου δυναμικότητας παραγωγής 600 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ανά ημέρα, χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία αφαλάτωσης έχοντας εξελιγμένο σχεδιασμό ώστε να είναι φιλική προς το περιβάλλον.

H κατασκευή και η λειτουργία της μονάδας έχει γίνει με αυτοχρηματοδότηση μέσα στα πλαίσια σύμβασης παροχής υπηρεσιών επεξεργασίας

Στην ομιλία του ο κ. Βαφίνης ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του Δήμου που εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της σύμβασης και ιδιαιτέρως τους κ.κ. Κώστα Σίδα και Νίκο Αναγνώστου, την κυρία Ηλιάνα Παπαμίχο και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου .

Στην τελετή παρέστησαν ο Εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος Σποράδων κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, η κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, ο Πρόεδρος της αναδόχου εταιρίας κ Αλέξανδρος Υφαντής και πολλοί προσκεκλημένοι.