ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Σημαντικές προοπτικές για την ενίσχυση του Τουριστικού ρεύματος από το Βέλγιο προς την Αλόννησο προδιαγράφονται μετά την απόλυτα επιτυχημένη παρουσίαση του προορισμού την Τρίτη 14 Νοεμβρίου που οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και το Δήμο Αλοννήσου με τη στήριξη της εταιρίας Τουριστικού Consulting Remake.

Η συγκεκριμένη συνέργεια έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες όπου σε καλαίσθητο μοντέρνο Ελληνικό εστιατόριο, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου, κυρία Κική Αναγνώστου, παρουσίασε το Τουριστικό προϊόν «Αλόννησος» με έμφαση σε πρωτότυπες και καθιερωμένες ειδικές μορφές Τουρισμού όπως ο περιπατητικός, καταδυτικός και γαστρονομικός Τουρισμός και οι υποβρύχιοι γάμοι καθώς και με προεκτάσεις στην οικολογία, μέσα από πρωτοβουλίες όπως η μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας και οι πρόσφατες διεθνείς διακρίσεις του προορισμού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που συμμετείχαν πάνω από 30 έγκριτοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators, δημοσιογράφοι, bloggers και στελέχη τηλεοπτικών παραγωγών, εντύπωση προκάλεσε video του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά που απηύθυνε χαιρετισμό, δηλώνοντας πιστός φίλος της Αλοννήσου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να «πάρουν γεύση» από τη γνήσια φιλοξενία του προορισμού, απολαμβάνοντας Ελληνικά εδέσματα και δοκιμάζοντας τον αυθεντικό τόνο Αλοννήσου. Στους συμμετέχοντες, που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και εξέφρασαν την πρόθεση τους για συνεργασία και ανάδειξη του προορισμού με στόχο το περαιτέρω άνοιγμα στη Βέλγική αγορά, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό. Καταλυτικός ήταν ρόλος της διευθύντριας του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κυρίας Ελένης Σκαρβέλη, που με προσωπική της φροντίδα, διασφάλισε την μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση για τον προορισμό.

«Η παρουσίαση στις Βρυξέλλες εντάσσεται σε σειρά στοχευμένων δράσεων του Δήμου για την έγκαιρη ανάδειξη του προορισμού σε καθιερωμένες αγορές με προοπτικές. Επόμενος σταθμός μας είναι το Άμστερνταμ την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, για επαφές με φορείς και επαγγελματίες – “κλειδιά” της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ολλανδίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης που συμμετείχε ενεργά στην παρουσίαση, συνομιλώντας και απαντώντας σε ερωτήσεις των Βέλγων παρευρισκομένων.