ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

Μια πρωτότυπη έκθεση με οπτικοακουστική μορφή φιλοξενείται μέχρι τέλος Αυγούστου από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Αλοννήσου. Η νέα συλλογή του γνωστού καλλιτέχνη Auro, με τίτλο «Atlantis», αντλεί τη θεματολογία της από την Μυθολογία και παρουσιάζεται με την υποστήριξη της τεχνολογίας μέσω προβολών αναδεικνύοντας αφαιρετικές μορφές, συμβολισμούς και διλλήματα με πολύ ξεχωριστό τρόπο.

Καλλιτέχνης Μοντέρνας Τέχνης, με διεθνή ακτινοβολία, ο Auro θεωρείται ένας εκ των μεγαλύτερων σύγχρονων εκπροσώπων της «σχολής» των Audio Visual Artists που επιστρατεύουν την τεχνολογία για την δημιουργία οπτικοακουστικών έργων τέχνης. Τα έργα του καλλιτέχνη έχουν φιλοξενηθεί, κατά καιρούς, σε μερικά από τα γνωστότερα μουσεία του κόσμου όπως το Μουσείο «Γκουγκεχάιμ» στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο το Λούβρου στο Παρίσι, το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μεξικό, το Μουσείο της Βόννης, το Εθνικό Μουσείο της Ρώμης, κλπ

«Τα έργα διαθέτουν φαντασία και δυναμική. Είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός που δεν συνηθίζεται για τα Ελληνικά δεδομένα» δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνοντας πως «η έμφαση στη Μυθολογία και η αγάπη του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη για την Ελλάδα, όπως διαφαίνεται και από την ονομασία της συλλογής του, αποτελεί το σημαντικότερο όχημα για την προβολή μας».
Η έναρξη της έκθεσης έγινε με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο μέσα από την παράσταση με ήχο και φως που έδωσε ο καλλιτέχνης την Τετάρτη 10 Αυγούστου. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό καθώς συνδυάστηκε αρμονικά, η έμπνευση του δημιουργού, η σύγχρονη τεχνολογία και η… Αλόννησος ως συστατικό του έργου του, με τις μαγευτικές ομορφιές της και το επιβλητικό φυσικό τοπίο του λιμανιού.