Κατάνυξη, παράδοση και συγκίνηση τον Δεκαπενταύγουστο στην Αλόννησο

Μοναδικές αναμνήσεις γέμισε τους παρευρισκομένους το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου στην Αλόννησο.

Την παραμονή της μεγάλης εορτής της ορθοδοξίας, πλήθος πιστών, ντόπιων και επισκεπτών παρακολούθησε την περιφορά της εικόνας της Παναγίας στη γραφική Χώρα του νησιού, που συνόδευσαν τα τύμπανα της μπάντας του πρώτου συστήματος προσκόπων της Αλοννήσου, παρουσία του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Τσουκανά.
Ανήμερα των εορτασμών της κοίμησης της Θεοτόκου, έλαβε χώρα Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι στην Παλιά Αλόννησο που, μεταξύ άλλων, δήλωσαν παρόντες η Υφυπουργός Οικονομικών, κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Δήμαρχος του νησιού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, τελέσθηκε σε συγκινησιακό κλίμα, επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο νεκρών των ένδοξων ντόπιων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης που εκτελέσθηκαν στις 15/8/1944. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την κυρία Υπουργό, τη Δημοτική Αρχή και τοπικούς φορείς. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υφυπουργού Οικονομικών στην Αλόννησο, δόθηκε η δυνατότητα συνάντησης στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων και επαγγελματιών για την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση καίριων οικονομικών θεμάτων.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στις 07.00 μ.μ. της ίδιας ημέρας, με αφετηρία την εντυπωσιακή αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου της Αλοννήσου που μάγεψε τους παρευρισκόμενους. Η πληθώρα τουριστών που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το θέαμα, απόλαυσαν τοπικά εδέσματα καθώς διανεμήθηκαν γλυκά και προσφέρθηκε γίδα με μακαρόνια. Την «σκυτάλη» έλαβε ο πολιτιστικός σύλλογος Αλοννήσου με την οργάνωση παραδοσιακών χορών, σηματοδοτώντας το γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το πανηγύρι που εντυπωσίασε ντόπιους και επισκέπτες, οργανώθηκε από το Δήμο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου και τους επαγγελματίες της Παλιάς Αλοννήσου.