Δυναμική παρουσία του Δήμου Αλοννήσου στην έκθεση GREKLAND PANORAMA 2014

Alonissos-Grekland-2014

Τον πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών αποτέλεσε το περίπτερο του Δήμου Αλοννήσου στην έκθεση GREKLAND PANORAMA που πραγματοποιήθηκε στις 15-16/2/2014 στην Στοκχόλμη. Η έκθεση αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη πρωτοβουλία για την προβολή της Ελλάδας στην Σουηδική αγορά που στηρίχθηκε ενεργά από τους πλέον έγκριτους TO, Apollo/Kuoni, TUI Nordic, Airtours, Ving. Η επισκεψιμότητα της έκθεσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πράγμα που μεταφράζεται σε αύξηση κρατήσεων και κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως εκτιμούν μεγάλοι Tour Operators της αγοράς.
Με εντυπωσιακό φόντο ύψους 2,5 μέτρων να αναδεικνύει το παραδοσιακό οικισμό της παλιάς Αλοννήσου και τις εξωτικές παραλίες του νησιού, η παρουσία του Δημάρχου στην έκθεση για την στελέχωση του περιπτέρου ενισχύθηκε με την συμμετοχή εθελοντών -φίλων του προορισμού που διαμένουν στην Στοκχόλμη.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαγωνισμό για δωρεάν φιλοξενία στο νησί και να γευτούν τοπικά κεράσματα, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους του Δήμου συναντήσεις με τα ηγετικά/ διευθυντικά στελέχη έγκριτων Tour Operators, όπως Apollo Kuoini και Airtours καθώς και με εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες σε ειδικές μορφές τουρισμού.

«Η Αλόννησος διαθέτει τις πρώτες ύλες για να αναδειχθεί διεθνώς. Χωρίς να υποτιμάται ο Έλληνας επισκέπτης, στρεφόμαστε σε αγορές του εξωτερικού με στοχευμένες δράσεις χαμηλού κόστους βάσει των περιορισμένων οικονομικών περιθωρίων μας, ώστε να κάνουμε ευρέως γνωστές τις δυνατότητες και ομορφιές το τόπου μας σε επιλεγμένο κοινό», επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ Πέτρος Βαφίνης που έδωσε το παρόν σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης με επαγγελματικές συναντήσεις και απευθείας επαφές με τους Σουηδούς ταξιδιώτες.