2Ο «IMPRESS THE PRESS» ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Η “HUFFINGTON POST” ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣO

Σε εξέλιξη βρίσκεται το «2ο Impress the Press» event στην Αλόννησο που διοργανώνει ο Δήμος Αλοννήσου έπειτα από συνεννοήσεις του Δημάρχου με έγκριτους φορείς και δημοσιογράφους και με τη στήριξη των συμβούλων Τουριστικής προβολής του Δήμου. «Όπως μαρτυρά και η ονομασία του project, πρόκειται για μία πρωτότυπη δράση προβολής κατά την οποία επιδιώκουμε να εντυπωσιάσουμε επιλεγμένες δημοσιογραφικές αποστολές από διαφορετικές αγορές ενδιαφέροντος που επισκέπτονται τον εναλλακτικό παράδεισο των Σποράδων την ίδια περίοδο, προκειμένου να αναδείξουν τα εξειδικευμένα Τουριστικά «προϊόντα»  του προορισμού αλλά και να έρθουν σε επαφή με τοπικούς επαγγελματίες  για την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και γνώσεων», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης που ευχαριστεί  θερμά τους επαγγελματίες και τους τοπικούς φορείς για τη στήριξη των δράσεων προβολής του Δήμου.

Στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας, ήδη βρίσκονται στο νησί, απεσταλμένοι του National Geographic με πρωτοβουλία και την καταλυτική συμβολή του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για την έκδοση του πρώτου βιβλίου παγκοσμίως όπου θα προβάλλονται οι 50 κορυφαίοι προορισμοί για diving, και θα προωθούνται  ταυτόχρονα και δράσεις προστασίας της θαλάσσιας ζωής. Το βιβλίο θα εκδοθεί αρχικά στα αγγλικά το 2020 και αναμένεται να έχει απήχηση σε εκατομμύρια φίλους των καταδύσεων και των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, παγκοσμίως.

Ακολουθεί η επίσκεψη τηλεοπτικού συνεργείου από τη Ρουμανία που διοργανώνεται σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας για γυρίσματα της εκπομπής “Vorbeste Lumea” η οποία θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ProTv, πρώτο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό δίκτυο της Ρουμανίας, με στόχο την προβολή τοπικών παραγωγών και ειδικών μορφών Τουρισμού.

Η συντονισμένη προσπάθεια προσέλκυσης κορυφαίων δημοσιογράφων θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη δημοφιλούς Γερμανίδας blogger που εξειδικεύεται στη γαστρονομία. Σημειώνεται πως το 1ο «Impress the Press» έλαβε χώρα στην Αλόννησο στα τέλη Ιουνίου με δημοσιογραφικές αποστολές από Βουλγαρία, Γαλλία Ολλανδία και το Vanity Fair Ιταλίας, σε συνεργασία με την εταιρία Τουριστικού Marketing Remake, αποφέροντας ήδη σημαντικά οφέλη δημοσιότητας.