ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 2016

Αλόννησος-Παρουσίαση-Ιταλία

Σημαντικές προοπτικές για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία προς την Αλόννησο προδιαγράφονται μετά την απόλυτα επιτυχημένη παρουσίαση του προορισμού την περασμένη εβδομάδα σε Ρώμη και Νάπολη που οργανώθηκε από το Δήμο, το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας και την αεροπορική εταιρία VOLOTEA.
Η συγκεκριμένη συνέργεια έλαβε χώρα την Πέμπτη 5 Μαΐου στη Ρώμη όπου εννέα Ιταλοί Δημοσιογράφοι από έγκριτα Μέσα Ενημέρωσης μεταξύ των οποίων από το Travel Quotidiano, Turismo e Attualità, Emotions, TTG Italia κλπ είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον προορισμό και να παρακαθήσουν σε δείπνο στο ελληνικό εστιατόριο IPPOCRATES που ενσωμάτωσε στο μενού τοπικές συνταγές από την Αλόννησο.

Αλόννησος-Παρουσίαση-Ιταλία_2
Ακολούθησε την επόμενη μέρα στη Νάπολη αντίστοιχη παρουσίαση σε επαγγελματίες με 64 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι από 27 έγκριτα Ιταλικά ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Στο πλαίσιο της γενικότερης προβολής του προορισμού ο δημοφιλής Ελληνο-Ιταλός σεφ κ Σπύρος Θεοδωρίδης, νικητής του master chef μαγείρεψε τοπική συνταγή που μεταδόθηκε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο έδωσε συνέντευξη και ο Δήμαρχος.
Ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία της οργάνωσης είχε η Διευθύντρια του ΕΟΤ Ιταλίας κυρία Κική Μπουλασίδου, ενώ από πλευράς Αλοννήσου, εκτός του Δημάρχου, συμμετείχαν η κυρία Ζωή Βαφίνη ως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και ο κ. Κωσταντίνος Σαντίκος, ξενοδόχος που έκανε και την ολοκληρωμένη παρουσίαση στα Iταλικά.
Η παρουσίαση του προορισμού είχε στόχο την ανάδειξη του πολύπλευρου τουριστικού προιόντος, με κυρίαρχα το φυσικό κάλλος, τις ειδικές μορφές τουρισμού, τη γαστρονομία κλπ.
Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και συσκευασίες με τον αυθεντικό τόνο Αλοννήσου που είχε την τιμητική του τόσο στο μενού του δείπνου στη Ρώμη όσο και στο πλαίσιο της ετοιμασίας τοπικής συνταγής από το δημοφιλή σεφ στην τηλεοπτική παρουσίαση.