Νέο χωματουργικό μηχάνημα απέκτησε ο Δήμος Αλοννήσου.

Νέο χωματουργικό μηχάνημα απέκτησε ο Δήμος Αλοννήσου, το οποίο είναι έτοιμο να μπει στην μάχη της καθημερινότητας.

Πρόκειται για έναν ελαστιχοφόρο φορτωτή με οπίσθιο εκσκαφέα JCB κόστους 120,900 ευρώ, το οποίο αποκτήθηκε μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Το μηχάνημα είναι νέας τεχνολογίας και θα υποστηρίξει εργασίες εκσκαφών, διανοίξεων, φόρτωσης υλικών, κ.α.

Να σημειωθεί, ότι η προμήθεια αυτή εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Αλοννήσου για την αναβάθμιση των τεχνικών του υπηρεσιών προκειμένου να ανταποκρίνεται άμεσα και με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ Πέτρος Βαφίνης  δήλωσε: «Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να ενισχύσουμε τον στόλο οχημάτων έργων του Δήμου μας. Με την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου, δίνουμε την δυνατότητα για ακόμη καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν στην τεχνική υπηρεσία, την καθαριότητα, το πράσινο κ.ά. ή στην πολιτική προστασία για να μπορεί ο Δήμος να αντιμετωπίζει τις δύσκολες έκτακτες καταστάσεις».

Την Τρίτη 27 Ιουλίου τελέστηκε μπροστά στο Δημαρχείο Αλοννήσου από τον Πάτερ Λουκά ο αγιασμός του νέου μηχανήματος, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, των Δημοτικών Συμβούλων και των υπαλλήλων του Δήμου και στη συνέχεια μετά  από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, έγινε η τελετή  ονοματοδοσίας του JCB σε «Γεώργιος Τόλιας» στην μνήμη του υπαλλήλου  που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 15-11-2019 σε ηλικία 41 χρονών ενώ εργαζόταν στον Δήμο Αλοννήσου δίνοντας άνιση μάχη με την επάρατο νόσο.

Επίσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στους γονείς του εκλιπόντα.