Εντυπωσίασε ο απολογισμός τουριστικής προβολής του Δήμου Αλοννήσου

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 παρουσιάστηκε ο εκτεταμένος απολογισμός δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου Αλοννήσου για το τρέχον έτος. Για προληπτικούς λόγους, η παρουσίαση είχε «υβριδική» μορφή καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων τουριστικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα μεταδόθηκε ζωντανά διαδικτυακά για την παρακολούθηση εξ’ αποστάσεως από εκατοντάδες ενδιαφερόμενους.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης αναλύθηκαν όλοι οι σύγχρονοι τρόποι προβολής που ενεργοποίησε ο Δήμος Αλοννήσου με τη βοήθεια εταιρίας εξειδικευμένων τουριστικών συμβούλων για την αποτελεσματική προβολή του προορισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό, υπό τις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας. Δεκάδες πρωτοβουλίες, δημοσιογραφικές αποστολές, αναρίθμητα δημοσιεύματα από εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές παρουσιάσεις συνέθεσαν τη δέσμη στοχευμένων ενεργειών τουριστικής προβολής της Αλοννήσου. «Παρά τους περιορισμούς λόγω Covid-19, υλοποιήσαμε με τη βοήθεια των κατοίκων, των επαγγελματιών του νησιού και των τοπικών φορέων έναν πολύ μεγάλο αριθμό δράσεων από την αρχή του έτους, χωρίς να σταματήσουμε ούτε στιγμή», επισήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Μαρία Αγάλλου.
Μαζί με το εύρος των τουριστικών ενεργειών, στη διάρκεια της εκδήλωσης ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν και τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής σεζόν όπως αυτά «μεταφράζονται» σε αριθμούς. Οι ακτοπλοϊκές αφίξεις για το διάστημα Μάιος – Σεπτέμβριος 2021 ήταν αυξημένες κατά 70.63% σε σύγκριση με το 2020, ενώ η Αλόννησος έφτασε για το τρέχον έτος στο πολύ σημαντικό 84,44% των αφίξεων του 2019! Ένδειξη της δημοφιλίας του προορισμού είναι και η αξιοσημείωτη επίδοση των κατάπλων στην Αλόννησο που ανήλθαν στους 640 για το ίδιο διάστημα, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με το 2019 και 43,28% σε σχέση με το 2020. «Οι πολυετείς προσπάθειες του Δήμου σε θέματα τουρισμού, ανάπτυξης, προσβασιμότητας και προβολής αποδίδουν καρπούς. Ακόμη και αν οι δυσκολίες πολλαπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τον Κορωνοϊό να αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολος «αντίπαλος» και για το μέλλον, κατορθώσαμε μέσα από αλλεπάλληλες δράσεις και έργα η Αλόννησος να διαφοροποιηθεί και να πρωτοπορήσει στην Ελλάδα και επιπλέον να «τραβήξει» ξανά και ξανά τα βλέμματα διεθνώς. Οι επιδόσεις της Αλοννήσου σε μία τόσο δύσκολη σεζόν είναι μία νίκη των ντόπιων και των επαγγελματιών του τουρισμού και φυσικά μία ηθική ανταμοιβή της συστηματικής πορείας του Δήμου από το 2010», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που ευχαριστεί από καρδιάς τους κατοίκους, την τουριστική κοινότητα του νησιού και τον Δήμο, αιρετούς και προσωπικό, για τον αγώνα και τη στήριξη τους στις άοκνες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.