Διεθνής προβολή της Αλοννήσου με εξειδίκευση στη γαστρονομία.

Alonissos Beach_2

Ταξίδι εξερεύνησης της Αλοννήσου πραγματοποίησαν από τις 8 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου επτά καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη Γαστρονομία, τον Οίνο και το Ταξίδι.

Με έτος ίδρυσης το 1956 η IFWTWA (International Food, Wine and Travel Writers Association (http://ifwtwa.org) θεωρείται εκ των πλέον καθιερωμένων διεθνών ενώσεων που καινοτομεί συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τον τουρισμό. Συγκεντρώνει 3.000 μέλη, έγκριτους ταξιδιωτικούς, τουριστικούς και γαστρονομικούς δημοσιογράφους, τηλεπαρουσιαστές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, συντάκτες , επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού και τουριστικούς οργανισμούς ή ενώσεις.

Η παραμονή των έγκριτων δημοσιογράφων στο νησί της Αλοννήσου περιελάμβανε δραστηριότητες, όπως, σεμινάριο στους επαγγελματίες του νησιού με θέμα τον Γαστρονομικό Τουρισμό, ενημέρωση από το φορέα του Θαλάσσιου Πάρκου, καταδύσεις, περιπατητικές διαδρομές, επίσκεψη σε εξωτικές παραλίες και μουσεία, ετοιμασία παραδοσιακών συνταγών και δοκιμασία τοπικών εδεσμάτων όπως χταπόδι, τοπικός οίνος, τόνος Αλοννήσου, παραδοσιακή τυρόπιτα και χταποδόπιτα, με στόχο την ανακάλυψη του πλούσιου και πολυδιάστατου τουριστικού προϊόντος του προορισμού. Κατά γενική ομολογία «το ταξίδι αυτό ήταν ένα όνειρο. Επιστρέφουμε με τις αποσκευές μας γεμάτες με ιστορίες και ιδέες.» δήλωσαν οι συμμετέχοντες. Από το συγκεκριμένο ταξίδι, που οργανώθηκε από το Δήμο Αλοννήσου και την εταιρία συμβούλων Τουρισμού αναμένεται να προκύψουν σημαντικά αφιερώματα σε κορυφαία ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ καθώς και σε μέσα κοινωνική δικτύωσης με εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες και επισκέπτες αντίστοιχα.