«ΑΝΟΙΓΜΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΜΕ «ΟΧΗΜΑ» ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ!

Έκθεση_Δανίας_Αλόννησος

Δυναμικά συνεχίζεται η καμπάνια προβολής του Δήμου Αλοννήσου στη Σκανδιναβία σε συνεννόηση με έγκριτους οργανισμούς, τους τοπικούς φορείς και την εταιρία συμβούλων προβολής του Δήμου. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του προορισμού στο Ελσίνκι σε δεκάδες δημοσιογράφους, επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων τον περασμένο Νοέμβριο και τη βράβευση του Δήμου ως Best Green – Eco Destination στη Σουηδία τον Φεβρουάριο, σειρά είχε η Δανία να «γοητευτεί» από το απαράμιλλο φυσικό κάλλος του παραδείσου των Σποράδων.

Στο πλαίσιο των αξιόλογων πρωτοβουλιών του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας και του προϊσταμένου του, κ. Παύλου Μούρμα, ο Δήμος Αλοννήσου είχε τη δυνατότητα να αναδείξει τα εξειδικευμένα  Τουριστικά «προϊόντα» του νησιού στην έκθεση AKTIVE FERIE που διοργάνωσε  το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Vagabond  ειδικά για τους λάτρεις των δραστηριοτήτων και πραγματοποιήθηκε 9 και 10 Μαρτίου 2019 στην Κοπεγχάγη. Το Δήμο εκπροσώπησε στην έκθεση σε καλαίσθητο και μοντέρνο stand με φόντο τις εξωτικές παραλίες του νησιού, ο κ. Κώστας Ευσταθίου, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου που παρουσίασε τον προορισμό σε φίλους του περιπατητικού Τουρισμού, των καταδύσεων και  των θαλάσσιων σπορ. Το περίπτερο διατέθηκε χωρίς κόστος στον Δήμο Αλοννήσου, χάρη στην άριστη επαγγελματική συνεργασία του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη με τον ευρηματικό προϊστάμενο του ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Μούρμα.

Στις διαδοχικές στοχευμένες δράσεις προβολής του Δήμου στη Σκανδιναβία αναφέρθηκε ο κ. Βαφίνης, δηλώνοντας πως «μέσα από οργανωμένες προσπάθειες ετών διεκδικούμε επάξια πλέον μερίδιο αναγνωρισιμότητας στις Σκανδιναβικές αγορές, σημαντική  νίκη που ανήκει στο Δήμο και προπάντων σε όλους τους επαγγελματίες της Αλοννήσου». Αξίζει να αναφερθεί πως η συμμετοχή του  προορισμού στη στοχευμένη έκθεση δεν είχε καμία επιβάρυνση για το Δήμο Αλοννήσου. Σημειώνεται δε, πως  το ρεύμα από Δανία εμφανίζει ενθαρρυντικά ποσοστά αύξησης Τουριστών για Ελληνικούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια με τη συγκεκριμένη αγορά να ξεχωρίζει για το ποιοτικό προφίλ του Δανού ταξιδιώτη που διαθέτει υψηλή κατά κεφαλή δαπάνη και ειδικά ενδιαφέροντα.