Δράσεις του Δήμου Αλοννήσου για τα αδέσποτα ζώα (2017 και 2018)

Alonissos-Chora

Σε δύο σημαντικές δράσεις που αφορούν την προστασία των αδέσποτων ζώων προχώρησε πρόσφατα ο Δήμος Αλοννήσου. Με απόφαση Δημάρχου εγκρίθηκε κατ’αρχήν η προμήθεια ξηράς τροφής για γάτες για να χρησιμοποιηθεί σε σημεία παροχής τροφής και νερού για αδέσποτα ζώα, που θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία του νησιού.
Η δεύτερη και σημαντικότερη είναι η απόφαση για ανάθεση σε κτηνίατρο κτηνιατρικών εργασιών, σημάνσεων και εμβολιασμών των αδέσποτων ζώων. Με την απόφαση αυτή κτηνίατρος της περιοχής αναλαμβάνει την εξέταση άρρωστων, τραυματισμένων ή ύποπτων για μεταδοτικά νοσήματα ζώων για τη διαπίστωση της υγείας τους. Ο κτηνίατρος θα αναλάβει επίσης τον εμβολιασμό των ζώων για λύσσα, καθώς και τη στείρωση των ζώων που κρίνονται υγιή. Τέλος, θα προχωρήσει σε καταγραφή των στοιχείων των αδέσποτων ζώων και σήμανση με microchip.
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, τονίζει την αναγκαιότητα αυτής της φιλοζωικής δράσης για την προστασία των αδέσποτων ζώων σε έναν τόπο που διακρίνεται για την αγάπη προς το περιβάλλον και τα ζώα. Επιπλέον, καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, ενημερώνοντας τη δημοτική αρχή σε περίπτωση εντοπισμού εγκαταλελειμμένου ζώου ή ζώου που χρήζει βοήθειας και βεβαίως να μην εγκαταλείπουν ποτέ οι ίδιοι τα δικά τους ζώα συντροφιάς.